Багатьом людям відомо, що таке виробничий контроль в компанії або на підприємстві. У цій публікації зупинимося на розгляді основних моментів, пов'язаних з ПК.
Виробничий контроль - це контролювання за дотриманням діючих вимог санітарних законів компаніями або приватними підприємцями в суворій відповідності з виконуваної ними діяльністю.
Виробничий контроль укладає такі основні заходи:
- наявність офіційно діючих санправіл, способів і методик контролю чинників довкілля в суворій відповідності з виконуваної робочої діяльністю;
- організація проходження медоглядів, гігієнічної профпідготовки, а також проходження атестації посадовими особами і фахівцями компанії, діяльність яких безпосередньо пов'язана зі створенням, зберіганням, перевезенням і продажем продовольчих продуктів і питної рідини, вихованням, навчанням дітей та інше;
- контроль за наявністю сертифікаційних документів, санітарно-епідеміологічних висновків, персональних медкнижок, санітарних паспортів на автотранспорт, інших документів, які підтверджують рівень якості, нешкідливість застосовуваного сировини, напівфабрикатів, готових продуктів і технологій їх створення, зберігання, перевезення, продажу та утилізації в ситуаціях, передбачених цим законодавством;
- ведення обліку та звітної документації, встановленої актуальним законодавством щодо питань, пов'язаних з реалізацією ПК;
- зоровий контроль, що здійснюється уповноваженими посадовими суб'єктами (працівниками) компанії, за виконанням санітарно-протиепідемічних процедур (профілактики), дотриманням сантребованій, розробка і здійснення заходів, орієнтованих на усунення виявлених порушень.